Mobirise

Inspiratie

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin kunst niet vanzelfsprekend was. Toch is creatief bezig zijn voor mij inmiddels een essentieel onderdeel van mijn leven. Naast het tekenen en schilderen, speel ik graag gitaar. Ik houd van literatuur en poëzie, film, fotografie en ik heb zo’n honderd artikelen geschreven voor de website Infonu. Veel van die artikelen gaan over schilderkunst.

Ik ben de dochter van een veilinghouder en makelaar-taxateur in kunst en antiek. Inmiddels is mijn vader overleden op 90-jarige leeftijd, maar ik heb mij altijd omringd geweten met prachtige voorwerpen in huis. Deze zijn onderdeel van de inspiratie die ik nu gebruik om zelf kunst te maken.

Ik houd erg van schilderkunst. Vooral (neo)impressionisten, schilders van de Haagse School en moderne kunstenaars zoals mijn leermeesteres Sandra Kruisbrink en haar echtgenoot Sam Drukker inspireren mij. Ik houd van Van Gogh, Rembrandt, Breitner, Israëls en de Franse impressionisten. Ik houd van nog veel meer zodat ik als het even kan ook in musea ben te vinden of kunst speur op internet.

Tenslotte wil ik mijn liefde voor Ukiyo-e ofwel Japanse houtdrukkunst benoemen. In deze technisch moeilijke vorm van kunst zijn schitterende werken gemaakt. Japanse kunst kenmerkt zich door haar eenvoud en subtiliteit. Onderwerpen variëren van scenes uit het Kabukitheater, het dagelijks leven en de natuur tot de speciale categorie prenten die Shunga wordt genoemd. Het zijn erotische werken die aan de verbeelding weinig overlaten.

Zelf kies ik als thema’s voor mijn kunst graag onderwerpen uit de natuur. Zo vindt men in mijn werk vaak planten en dieren terug: stokrozen, Japanse Esdoorn, Hortensia’s en vlinders en vogels schilder ik graag.