how to develop free website

Samen een kunstwerk maken in pastel

In de tekenlessen bij Sandra Kruisbrink in Huize Lydia wordt gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk. Ieder van de cursisten heeft een deel van een foto gekregen. Samen vormen deze onderdelen de foto van een kunstwerk, een bloemstilleven. Ieder maakt zijn eigen deel door het stukje foto na te tekenen met pastelkrijt. Er wordt gemeten om de stukjes later aan elkaar te laten passen. Zo maakt ieder een kunstwerk dat op zichzelf al mooi is, maar ook nog eens onderdeel vormt van een groter geheel.

Update: het werk is (grotendeels klaar). Op de foto's is te zien hoe de afzonderlijke delen aan elkaar passen. Ook de afzonderlijke werken zijn te zien. Het originele bloemstilleven is ook onthuld: een werk van Jan van Huysum.

VT Wonenbeurs

In oktober 2019 is dit werk van mij gepubliceerd in het magazine van Werkaandemuur en in een oplage van 12.000 exemplaren uitgedeeld op de VT Wonenbeurs. Werkaandemuur heeft een website waarop amateurkunstenaars en fotografen werk kunnen uploaden. De werken zijn te bestellen als behang of geprint op allerlei materialen zoals glas, hout, metaal, canvas en meer. 

Kijk eens in mijn shop bij Werkaandemuur.

Nieuws: atmosferisch perspectief

De teken- en schilderlessen bij mijn docente Sandra Kruisbrink zijn weer begonnen. Als we een nieuwe reeks lessen beginnen, beginnen we eigenlijk altijd met tekenen in zwart wit. Er staat een bepaald onderwerp centraal. Op dit moment is dat 'atmosferisch perspecetief'. We maken eerst een aantal tekeningen om het onderwerp goed in de vingers te krijgen. Uiteindelijk werken we dan in kleur en komen er mooie aquarellen te voorschijn.


Wat is atmosferisch perspectief?

Bij atmosferisch perspectief is er sprake van objecten die dichtbij zijn. Deze zijn scherp, hebben een duidelijke vorm en zijn zwaar van toon. Als er sprake is van een donker silhouet op de voorgrond spreken we ook wel van een repoussoir. Wat verder weg gelegen is wordt steeds minder duidelijk van vorm, minder zwaar van toon en vaak waziger. Zo creeren we diepte in een tekening of aquarel. Hieronders voorbeelden die ik heb gemaakt met het thema atmosferisch perspectief.

Nieuws

Maandag 24 april 2017

Complementair contrast

Wekelijks bezoek ik met veel plezier mijn teken- en schilderles bij Sandra Kruisbrink. Op dit moment zijn we onder andere bezig met het gebruik van kleur. Hierbij staat het zogenaamde complementair contrast centraal. Dit heeft te maken met de kleurencirkel (zie afbeelding). Complementair contrast ontstaat als een primaire kleur en de daartegenover liggende secundaire kleur in de kleurencirkel in een werk worden gebruikt. De primaire kleuren zijn rood, blauw en geel. De secundaire kleuren zijn de kleuren die uit menging van deze kleuren ontstaan, dus: oranje (rood en geel), groen (geel en blauw) en paars (blauw en rood). In de kleurencirkel ligt rood tegenover groen, paars tegenover geel en blauw tegenover oranje. Deze kleuren vormen elkaars complementair contrast.
Hieronder laat ik een aantal werken van collega's van mijn schilderclub zien, waarin complementair contrast is gebruikt.

De komende weken zal ik de foto-galerij aanvullen met nieuw werk.Dinsdag 28 maart 2017

Hieronder een gedicht van Pom Wolff

een beetje van de eeuwigheid

hij weet de tuin nog
met een heg tegen de buren
het plastic tafeltje
voor als het weer op frankrijk leek

hij weet van de dagen
die achteloos voorbij gingen
en oplosten in diezelfde achteloosheid
waarin zij ooit bestonden

in de mooiste woorden
die te vinden zijn
ze had ze graag gelezen
ze wist dat hij ze schrijven zou

pom wolff
www.pomgedichten.nl
-------------------------------------------------------------------------------------

FOLLOW US